Synecdoche New York

Film İnceleme - Yorum
Synecdoche New York ilginc konulu ve hos bir film. Bastan soyleyeyim filmi ya begeneceksiniz ya da begenmiyecek :) arasi olmayacak diyebilirim. Ben filmi izledigimde 2004 yapimi Eternal Sunshine of the Spotless Mind'e benzettim konu tamamen farkli ancak anlatim o tarzda ilginc, bunun sebebide sanirim 2 filmin yonetmeninde Charlie Kaufman olmasi. Bu film icin farkli ve biraz ucuk diyebiliriz. Zaman zaman gulup zaman zaman da duygulanacaginiz hos bir film Synecdoche New York. Puanlama mi sorarsaniz 5 uzerinden 3 veririm :)

Not: Filmi cok dikkatli izlemenizi oneririm ben ikinci kez seyrettigimde daha cok begendim...

Synecdoche New York Poster

Synecdoche New York Poster

Synecdoche New York Künyesi:
Yönetmen :
Charlie Kaufman
Senaryo : Charlie Kaufman
Tür : Dram, komedi
Oyuncular : Philip Seymour Hoffman, Catherine Keener, Sadie Goldstein, Tom Noonan, Peter Friedman, Charles Techman, Josh Pais, Daniel London, Robert Seay, Michelle Williams

3 yorum:

Burak Özkan dedi ki...

Selam,

Filmi beğenenlerden biri olmandan dolayı keyiflenmemle beraber, bir düzeltme yapmam gerekecek. Eternal sunhine of the spotless mind'n yönetmeni Michel Gondry'dir, senaryosu Kaufman'a aittir. New York ise evet, yönetmeni de yazarı da Kaufman'dır.

Film Inceleme dedi ki...

selam burak, uyari icin tesekkurler sanirim gozden kacti :) seninde filmi begenmis olman guzel tesekkurler yorum icin...

Burak Özkan dedi ki...

Evet, aslında beğenmenin ötesinde bir bağ oluştu film ile aramda. En son sahnelerde, Caden'in yerine geçen kadının ağzından dinlediğimiz sahnelerde, 'kocasını' anlatıyor. Kocasına, nasıl olduğunu soruyor; adam ise 'Everything is everything' diye cevaplıyor; işte bu sahneyi ısıtıp ısıtıp izliyorum :)