Rushmore

Filmin Künyesi:
Yönetmen :
Wes Anderson
Senaryo : Wes Anderson, Owen Wilson
Tür : Komedi, dram
Oyuncular : Jason Schwartzman (Max Fischer), Bill Murray (Herman Blume), Olivia Williams (Rosemary Cross), Seymour Cassel (Bert Fischer), Brian Cox (Dr. Nelson Guggenheim)


Rushmore Filminin tanıtım videosu - Rushmore Trailer



Film İnceleme - Yorum
Evet Rushmore 1998 yapimi bir film, ben biraz gecikmeli seyretme firsati buldum ve filmi seyrettikten sonra gercekten guzel bir filmi seyretmek icin 10 yil beklemisim :) diye dusundum.

Rushmore gercekten eglenceli, guzel vakit gecirten bir film eminim seyrettikten sonra pisman olacak biri olmayacaktir, aileniz ile birlikte eglenceli bir sekilde seyredebilirsiniz ;)

Film hikayemize kisaca deginecek olursam: Max Fischer (Jason Schwartzman) 15 yasinda Rushmore lisesinde ogrencidir, Herman (Bill Murray) ise yasca buyuk olmasina ragmen Max'in en yakin dostu ve arkadasidir, bayan ogretmenimiz Rosemary (Olivia Williams) ise bu iki erkegin sevdigi kisi olarak filmde yer almakta. Max yaptigi en son hatadan sonra Rushmore'dan uzaklastirilir ama kendisi yinede kendini oraya ait hissetmektedir ve surekli okula gitmeye devam eder bu sirada ogretmenimiz Rosemary'e askini ilan eder ama asik oldugu kisinin en yakin dostu Herman ile oldugunu duymasi kendisini derinden sarsar.

Turkiye'de bilinen bazi sinema sitelerinde filmin ismi Turkceye cevrilmis Çılgın Liseliler halini almis cevirinin filmle alakasi yok (zaten hemen hemen her film yanlis cevrilmiyor mu). Ayrica film ozetinde de alakasi olmayan bir ozet yazilmis benim tavsiyem eger bir filmi seyretmeyi dusunuyorsaniz birkac yeri incelemeden karar vermeyin yoksa cok yanilgiye dusebilirsiniz.

Hiç yorum yok: